Personel

, czyli ludzie emigrantów
Skład Obecny:
Edmund Stasiak
Urodzony 6 sierpnia 1960 roku we Wrocławiu.
W zespole Emigranci od samego początku.
Gitara solowa, chórki.
Lider, kompozytor, autor tekstów.

Występował z:
1981 – Easy Rider
1982 – 1988 – Lady Pank
1986 – Plugawy Anonim
1986 – Martyna Jakubowicz
1988 – Majka Jeżowska
1989 – 1991 Papa Dance
1989 – do chwili obecnej - Emigranci
2006 – Ramona Rey
2006 – Aya RL
2009 – Aya RL

Dyskografia:
Lady Pank – Lady Pank - 1983
Lady Pank – Live 1984 – 1984
Lady Pank - Ohyda - 1984
Lady Pank - Drop Everything - 1985
Lady Pank - LP3 - 1986
Nasz Wspólny Świat - Stanie się cud – 1987 - Singiel
Lady Pank – Gwiazdkowe dzieci- 1987 - Singiel
Lady Pank – Tacy sami - 1988
Majka Jeżowska – Wszystkie dzieci nasz są - 1988
Piersi - Piersi - 1992
Emigranci – Rosja i Ameryka - 1992
Emigranci – Mówię do ciebie - 1995
Ramona Rey – Ramona Rey - 2006
Emigranci – …I inne utwory - 2006
Robert Jaszewski
Urodzony 30 marca 1960 roku w Warszawie.
W zespole Emigranci od samego początku.
Gitara basowa.

Występował z:
1979 – 1982 – Moment
1982 – 1984 – Sekcja Z
1984- 1988 – Martyna Jakubowicz
1985 - Samolot
1986- 1988 – Oddział Zamknięty
1989 – Lady Pank
1989 – do chwili obecnej - Emigranci
2006- Ramona Rey
2006 – Aya RL

Dyskografia:
Martyna Jakubowicz - Ale plama na kolana- 1984 - Singiel
Martyna Jakubowicz – Live - 1985
Martyna Jakubowicz – Bardzo groźna księżniczka i ja - 1986
Grzegorz Markowski – Kolorowy telewizor - 1987
Korba- Motywacje - 1987
Emigranci – Rosja i Ameryka - 1992
Emigranci – Mówię do ciebie - 1995
Emigranci – …I inne utwory - 2006
Rafał Brzozowski
Instrumenty klawiszowe, wokal

Dyskografia
Emigranci – …I inne utwory - 2006
Mono – Kręci nam się w głowie – 2008 - singiel

Współpracuje z:
Markiem Kościkiewiczem
Robertem Chojnackim
Michałem Grymuzą
Wojtkiem Wójcickim
Mono
Maciej Gołyźniak
Współpracuje z:
Danzel
Mono
Lidią Kopanią

Współpracował z:
Toronto
Why Not i Brianem Allanem
Tomkiem Kamińskim
Dezire
Sławkiem Uniatowskim
Gregiem Waltonem (USA),
Kasią Rodowicz
Tortilla Flat

Grali w Emigrantach:
Marcin Czyżewski
Wokal
Z zespołem występował w roku 2008
Krzysztof Patocki
Perkusja
Z zespołem występował w latach 2005 – 2006
Brał udział w nagraniu płyty "…I inne utwory" 2006
Obecnie perkusista zespołu Bracia
Valeri Mirosznikov
Perkusja
Z zespołem występował w latach 2004 – 2005
Marek Hojda
Instrumenty klawiszowe, wokal
Z zespołem występował w latach 1993 – 1998
Brał udział w nagraniu płyty "Mówię do Ciebie" 1995
Oraz w specjalnej akustycznej wersji „Na falochronie”
Marek Surzyn
Perkusja
Z zespołem występował w latach 1993 – 1998
Brał udział w nagraniu płyty "Mówię do Ciebie" 1995
Oraz w specjalnej akustycznej wersji „Na falochronie”
Paweł Kukiz
Wokal, autor tekstów
Z zespołem występował w latach 1989 – 1993
Brał udział w nagraniu płyty "Rosja i Ameryka" - 1992
Obecnie wokalista zespołu Piersi.
Piotr Szkudelski
Perkusja
W zespole występował w latach 1989 – 1993
Brał udział w nagraniu płyty "Rosja i Ameryka" 1992
Obecnie gra w zespole Perfect.
Piotr Pruski
Instrumenty klawiszowe
W zespole występował w latach 1991 – 1993
Brał udział w nagraniu płyty "Rosja i Ameryka" 1992
Top Zdjęcia
Emigranci w sieci
Partnerzy